Bli elsäker i ditt hus eller lägenhet

maj 26, 2011  |  Elsäkerhet

Gammalt proppskåp i behov av byte

Kanske har du dolda eltrådar inne i väggarna eller börjar de få väl många år på nacken? Det gamla slitna proppskåpet är inte lika säkert som ett nytt och fräscht. De nya proppskåpen har lättskötta automatsäkringar och inbyggd jordfelsbrytare.

Jordfelsbrytare är numera standard vid nyinstallation och större renovering. Du kan förebygga personskada eller brand genom att låta installera en jordfelsbrytare i din villa eller lägenhet. Jordfelsbrytare är en liten apparat som känner av fel i ditt elsystem och stänger av strömmen blixtsnabbt. Den övervakar faktiskt ditt elsystem/hem 24 timmar om dygnet!

Ladda gärna ner följande broschyr från EIO (Elektriska Installatörsorganisationen) där du kan läsa mer om testet och se om ditt hus är elsäkert.

Elproffsen är auktoriserade att göra ett EIO Eltest i din villa eller lägenhet. Kontakta oss här för mer detaljer.